مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۰
۰ نفر

فتانه احدی - البرز- خبرنگار: برای رفتن به سوی قزوین باید از البرز گذر کنید. اگر قصد اقامت در کرج را دارید و می‌خواهید ساعات بیشتری را در البرز بمانید، می‌توانید به روستاهای خوش آب و هوای این استان سری بزنید و حتی برای اقامت از خانه‌ها و اقامتگاه‌های بومگردی آنها استفاده کنید.

البرز

برای اقامت در شهر کرج می‌توانید با توجه به سلیقه و هزینه مدنظر خود در یکی از هتل‌های مرمر، سامان یا امیرکبیر اقامت کنید. این هتل‌ها در خیابان بهشتی و در مرکز شهر قرار دارند. البته اگر تمایل به ماندن در هتل‌های فضای بیرون شهر به‌خصوص جاده چالوس را دارید، ما به شما هتل جهانگردی و هتل گچسر را پیشنهاد می‌کنیم.

......................................................

  گردشگری: جاذبه‌های گردشگری استان البرز / جاذبه های گردشگری طالقان / قله کهار / غار یخ مراد / خانه دکتر محمد مصدق /

  آداب و رسوم: آداب و رسوم مردم استان البرز در شب یلدا / آداب و رسوم چهارشنبه سوری در استان البرز  /

  چهره ها:  سید محمود طالقانی /

....................................................

کرج شهری چندقومیتی است و به همین دلیل انواع غذاهای سنتی اقوام مختلف در رستوران‌های این شهر موجود است. اما در لیست غذای بیشتر مردم این شهر، غذاهای معمول تهران را مثل انواع خورشت و خوراک، آش جو، حلیم و دیزی که از غذاهای قدیمی مردم کرج است می‌توانید ببینید.

در بین رستوران‌های کرج، رستوران ارکیده، رستوران بین‌المللی بیزانس، رستوران روما، پیتزا ایتالیایی اپل، کافه‌رستوران ونهان، رستوران رابو و رستوران سزار جزو بهترین انتخاب‌ها به حساب می‌آیند.

در عظیمیه کرج حدفاصل میدان اسبی تا میدان طالقانی در ۲ طرف کافه‌ها، رستوران‌ها و فست‌فودهای زیادی دیده می‌شوند که با توجه به سلیقه خود می‌توانید سفارش دهید. در چهارباندی مهرشهر نیز کافه‌ها و رستوران‌های زیادی وجود دارند و باغ‌های خانوادگی پذیرای مهمانان هستند. جهانشهر بلوار ماهان و رجایی‌شهر بلوار موذن نیز رستوران‌های زیادی دارند که می‌توانید به این مناطق برای خوردن غذای مورد نظر خود بروید. در باقی نقاط کرج مانند بلوار جمهوری، چهارراه طالقانی و خیابان درختی و محله‌های دیگر هر یک به فراخور نیاز فست‌فود یا رستوران و یا کافه وجود دارد.

از معروف‌ترین و دوست‌داشتنی‌ترین کافه‌های این شهر که می‌توانیم به کافه مرداب، کافه دارچین، کافه کافکا، کافه ایوان سپید، کافه کبریت و کافه کتاب اشاره کنیم.

از آنجا که کرج به لحاظ اقلیمی تحت تاثیر ارتفاعات البرز و دره چالوس و رودخانه کرج قرار دارد، انواع محصولات و میوه‌ها مثل توت درختی، انگور، فندق، سنجد، خرمالو، عناب و ازگیل را می‌توان در این شهر یافت.

از سوغات دیگر این شهر می‌توان از سفال، گلیم، شیشه‌گری و مجسمه‌سازی نام برد. در این شهر مراکز خرید زیادی وجود دارد که برج تجاری طالقانی، مجتمع تجاری- تفریحی و ورزشی ملاصدرا، مرکز خرید پارسیان، برج میلاد کرج، مجتمع تجاری چچلاس، مرکز خرید مهستان و البرزمال که از معروف‌ترین و بهترین آنها هستند و می‌توان انواع لوازم مورد نیاز خود را در آنها تهیه کنید.

خیابان درختی در منطقه گلشهر فروشگاه‌ها و مغازه‌های مختلفی دارد و از معروف‌ترین خیابان‌های خرید کرج محسوب می‌شود.

این شهر دنیایی از جاذبه‌های گردشگری است، که زیبا و چشم‌نوازند، اما برای رفتن به قزوین بعد از گشت و گذار در شهر کرج می‌توانید یکی از چند مسیر زیر را به دلخواه خود انتخاب کنید.

مسیر اول از اشتهارد تا قزوین

بعد از گشت و گذار در شهر کرج اگر علاقه دارید از اشتهارد دیدن کنید، می‌توانید از طریق مهرشهر کرج به ماهدشت بروید و از آنجا راهی اشتهارد شوید. در ماهدشت پارک بزرگی وجود دارد که افرادی که تمایل دارند در مسیر غذا بخورند می‌توانند به این پارک پردرخت و زیبا بروند که امکانات پذیرایی را نیز دارد. از ماهدشت تا اشتهارد ۴۱ کیلومتر فاصله است و می‌توان در ۳۵ دقیقه به اشتهارد رسید. جاده اشتهارد جاده‌ای بیابانی است و تنها می‌توان از بیابان و پوشش گیاهی بیابانی لذت برد. وارد اشتهارد که می‌شوید اولین چیزی که نظر را جلب می‌کند رستوران سنتی با معماری خاص و ویژه است. این رستوران با محیطی آرام و دلنشین با انواع غذاهای سنتی و ایرانی پذیرای شما عزیزان است.

خانه‌های سنگی اشتهارد

خانه‌های سنگی اشتهارد واقع در مسیر جدید اشتهارد به نظرآباد قرار دارند. این خانه‌ها در ۱۰ کیلومتری اشتهارد واقع شده‌اند که نشان‌دهنده زندگی و حیات در زمان‌های دور و حدود ۲۰۰۰ سال پیش است. مجموعه خانه‌های سنگی اشتهارد شامل اتاق‌هایی دست‌کن در دل کوه‌های سنگی است. این مجموعه در منطقه‌ای با نام دایلر قرار دارد. قدمت این طاق‌های سنگی به دوران اسلامی و حتی پیش از آن برمی‌گردد. این خانه‌های سنگی به علت بارش‌های باران و تغییر فصول فرسوده شده‌اند و امروزه برخی از این خانه‌ها به صورت سالم باقی مانده‌اند و جزئی از آثار تاریخی اشتهارد محسوب می‌شوند.

غار نمکی اشتهارد

غار نمکی اشتهارد در شمال منطقه اشتهارد کرج در البرز قرار دارد. این غار در یک محیط کاملا فرسایشی و کویری واقع شده و خود در نتیجه فرسایش آبی و شسته شدن ماسه و نمک توسط آب باران به وجود آمده است. غار نمکی اشتهارد دارای ۳ دهانه است. در ابتدای ورود به غار جریانی از نمک دیده می‌شود که از یک دهانه وارد و از دهانه دیگر خارج می‌شود. این غار نمکی حدود ۳۵۰ متر طول دارد و داخل تالارهای آن قندیل‌های زیبای نمکی دیده می‌شود که سبب به وجود آمدن مناظر بدیع و زیبا شده است.

امامزادگان اشتهارد

برای افرادی که دیدن امامزادگان و مکان‌های زیارتی را در لیست گردشگری خود دارند، امامزاده‌ ام کبری و ‌ام صغری و امامزاده سلیمان(ع) را پیشنهاد می‌دهیم.

کوه گهور (گبری) یا بز قلعه

در فاصله ۸ کیلومتری شرق جاده اشتهارد- کرج و در ۵ کیلومتری سمت جنوب روستای مختارآباد در میان ارتفاعات موجود، کوه نسبتاً مرتفعی وجود دارد که به آن کوه گهور می‌گویند. بالای کوه نسبتاً مسطح است که در آن بقایای آثاری از جمله یک ساختمان کاملاً مخروبه و سفال‌های شکسته به چشم می‌خورد. به آن بزقلعه هم می‌گویند.

حمام محله صیادیه

این حمام در غرب حسینیه صیادیه در نزدیکی امامزاده ‌ام کبری و ‌ام صغری قرار دارد و در ۲ واحد مجزای مردانه و زنانه هر یک شامل رختکن و گرمخانه ساخته شده است. تاریخ بنای اولیه آن به طور دقیق مشخص نیست، ولی شکل ساختمان حکایت از تعلق آن به دوره صفوی و یا کمی بعد از آن دارد. تا چندین دهه قبل این حمام به طور کاملاً سنتی با خزینه مورد استفاده قرار می‌گرفت. بعدها در آن لوله‌کشی انجام و خزینه آن مسدود شد. هم‌اینک این حمام فعال است و کسانی از آن استفاده می‌کنند.

تپه‌های رنگین‌کمانی

حیف است از کویر بی‌نظیر اشتهارد حرفی زده نشود. کویری که تپه‌های رنگین‌کمانی آن چنان منظره فوق‌العاده‌ای از زیبایی خلق کرده که هر گردشگری را مجذوب خود می‌کند.

کویر اشتهارد یا قشلاق حسین‌خانی (به کویر قارپوزآباد هم شناخته می‌شود) در شمال شهرستان اشتهارد و جنوب شرقی مهرشهر کرج قرار دارد. طول کویر ۶۰ کیلومتر و عرض آن در حدود ۲۰ کیلومتر است. گنبدهای نمکی زیبای این کویر دیدنی هستند که از رنگ‌های متنوعی تشکیل شده‌اند. گنبدهای نمکی حاشیه این کویر برای استخراج نمک به‌شدت تخریب شده‌اند، اما مناظر کویر از فراز این ارتفاعات بسیار زیبا و دل‌انگیز است.

رودخانه شور

در جنوب کویر اشتهارد رودخانه شور (ابهررود) یا به گفته بومیان شورکات، از غرب به شرق جریان دارد که حاشیه این رود به‌شدت باتلاقی است و در صورت تردد با خودرو باید مورد توجه قرار گیرد.

 این رودخانه در شمال اشتهارد از غرب به شرق جریان دارد و تنها رودخانه شهرستان اشتهارد است.

 این رودخانه به طور پراکنده دارای ماهی گورخری است و در اوایل فصل بهار پرنده‌هایی چون سلیم قوطی، پرستوف اگرت سفید و عقاب اتپی در این ناحیه رویت شده است و در مسیر این رود در منطقه‌ای نزدیک به روستای جارو به دلیل شیب کم و وسعت زیاد نمکزارهایی تشکیل شده است که مناظر فوق‌العاده زیبایی را پدید آورده است.

برای دسترسی به این کویر می‌توانید از جاده جدید نظرآباد کرج به اشتهارد که از میانه این کویر می‌گذرد استفاده و خود را مهمان گنبدهای نمکی و زیبای دشت اشتهارد کنید.

حرکت از نظرآباد به سمت بزرگراه کرج – قزوین

بعد از دیدن زیبایی‌های اشتهارد برای رفتن به مناطق دیگر جاده نظرآباد را پیش بگیرید و مسیری ۴۴ کیلومتری را طی کنید. برای رسیدن به نظرآباد، از کنار روستای قشلاق دایلر در دهستان پلنگ‌آباد با قدمتی بیش از ۵ هزار و روستای نجم‌آباد باید گذر کرد. نظرآباد از روستای نجم‌آباد شروع می‌شود. نظرآباد قدمتی حدود ۹ هزار سال دارد.

محوطه باستانی ازبکی

محوطه باستانی ازبکی در روستای ازبکی از توابع دهستان احمدآباد مصدق از بخش مرکزی نظرآباد قرار دارد. برای نخستین بار در سال ۴۸ شمسی این تپه باستانی شناسایی و چند سال بعد در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد. ازبکی محوطه باستانی گسترده‌ای برابر ۱۰۰ هکتار و ۱۰ تپه ارزشمند است. کهن‌ترین خشت جهان در این محوطه کشف شده است.

خانه دکتر مصدق

خانه دکتر مصدق

دکتر مصدق پس از پایان محاکمه در دادگاه نظامی رژیم شاهنشاهی پهلوی به سال ۳۲ شمسی به روستای احمدآباد تبعید شد و تا پایان عمر در یک خانه‌باغ در این محل زندگی کرد و بنا بر وصیت خود در همین خانه نیز مدفون شد. خانه و در حقیقت آرامگاه ابدی دکتر مصدق در روستای احمدآباد و در باغی به مساحت تقریبی نیم‌هکتار قرار دارد و هر ساله بسیاری از گردشگران و تاریخ‌دوستان از این مکان دیدن می‌کنند.

منطقه نمونه گردشگری فرودگاه آزادی

مجموعه فرودگاه آزادی در جنوب غربی نظرآباد در نزدیکی روستای صالحیه در دشتی پهناور واقع شده است. این فرودگاه بیش از ۶۰ هواپیمای فوق سبک دارد. در این مجموعه آموزش خلبانی در دوره‌های تخصصی انجام می‌شود.

در اشتهارد و نظرآباد مکان اقامتی رسمی وجود ندارد. مسافران باید به دنبال خانه‌هایی بگردند که افراد محلی و بومی برای یک یا چند روز اجاره می‌دهند. طبیعت‌گردان نیز در کویر اشتهارد و یا نظرآباد کمپ می‌زنند. که البته باید جانب احتیاط را در نظر بگیرند. بعد از نظرآباد به بزرگراه کرج – قزوین می‌رسیم که مسیری مستقیم به سوی قزوین است.

مسیر دوم از ساوجبلاغ تا قزوین

برای رفتن به قزوین می‌توانید بر خلاف مسیر کویری نخست، مسیری سرسبز را نیز انتخاب کنید. ساوجبلاغ شهرستانی سرسبز با طبیعتی بکر است که می‌توانید مطمئن باشید برای گشت و گذار و استراحت بهترین منطقه است.

ساوجبلاغ

هشتگرد، شهر جدید هشتگرد، چهارباغ، گلسار و کوهسار از شهرهای ساوجبلاغ هستند. برای این‌که گشتی در ساوجبلاغ بزنید و از طبیعت زیبایش لذت ببرید، باید مسیری روستایی را دنبال کنید. روستا به روستا بروید و از مناطق بکر و زیبا استفاده کنید. نزدیک‌ترین و زیباترین جاده به روستاهای ساوجبلاغ جاده برغان است. برای قرار گرفتن در جاده برغان باید از باغستان بگذرید و از انتهای این منطقه از کرج خارج شوید. قبل از وارد شدن به جاده برغان در مسیری به دوراهی آتشگاه – برغان می‌رسید. آتشگاه یکی از روستاهای کرج است. می‌توان قبل از رفتن به برغان سری هم به روستای آتشگاه بزنید.

آتشگاه

روستای آتشگاه کرج، یکی از زیباترین روستاهای این شهر است که در ۲۰ کیلومتری شمال غربی کرج و ۱۰ کیلومتری شمال گوهردشت واقع شده است. باید بدانید که این روستا آب و هوایی معتدل دارد و با دارا بودن مجتمع‌های رفاهی و رستوران‌ها در تعطیلات آخر هفته و روزهای گرم سال پذیرای گردشگران بسیاری است.

در روستای آتشگاه، سوئیت و ویلاهایی برای اجاره وجود دارند که در اوایل هفته ارزان‌تر از اواخر آن اجاره داده می‌شوند.

به‌سوی برغان

با ورود به جاده برغان چشم‌اندازها و مناظر دلپذیر به سراغتان می‌آیند و نمایشی از زیبایی‌های منحصر به فرد این منطقه را به راه می‌اندازند. تنها چیزی که به چشم می‌آید درختان هستند و صدای آب نیز لحظه‌ای شما را رها نمی‌کند.

عبور ۲ رودخانه از نزدیکی روستا باعث شده تا بر طراوت فضای آن افزوده شود و پوشش گیاهی مناسبی در آن به وجود آید. ۲ چنار کهنسال مسجد جامع برغان از ارزش خاصی برخوردارند.

برغان

تکیه‌های برغان

در برغان ۲ تکیه بارمله (بالامحله) و جیر محله (پایین‌محله) وجود دارد که هر یک ارزش خاصی نزد اهالی دارند. تکیه بارمله با عنوان حسینیه اعظم شهرت دارد و یکی از آثار ملی ایران به شمار می‌رود.

بعد از گشت و گذار در طبیعت برغان نوبت به خوردن غذا می‌رسد. در میدان اصلی روستا هر نوع مواد غذایی که بخواهیم یافت می‌شود. رستورانی هم دارد که در بیرون آن آش می‌پزند و مردم می‌توانند روبه‌روی میدان روی صندلی‌ها و تخت‌ها آش بخورند. «بستنی گله» برغان نیز که به ثبت میراث فرهنگی رسیده است، یکی از نمادهای گردشگری منطقه محسوب می‌شود که با روشی سنتی و خاص و سس میوه سرو می‌شود. مغازه‌های خشکبار دورتادور میدان اصلی برغان به چشم می‌خورد که از محصولات برغان به‌ویژه آلوی برغان به‌وفور در آنها پیدا می‌شود.

برای ماندن در برغان می‌توان از اقامتگاه بوم‌گردی «حاج داود بزرگمهر» و سوئیت‌ها و ویلاهای اجاره‌ای استفاده کرد و روزهایی به‌یادماندنی را در این روستا تجربه کرد.

از برغان تا کردان

بعد از برغان برای رسیدن به کردان باید از روستای تالیان گذشت. روستای تالیان به خاطر سبک معماری سنتی و کوچه‌باغ‌های زیبا، درختان کهنسال چنار و همچنین درخت چنار در محوطه مسجد روستا با پنجره‌های اورسی و قرار گرفتن این روستا در دامنه کوهای بلند با چشم‌اندازی جذاب و دیدنی از روستاهای شگفت‌انگیز ساوجبلاغ است. برای ماندن در این روستا نیز باید از سوئیت‌های اجاره‌ای استفاده کرد. بعد از تالیان در مسیر کردان از کنار روستاهای علاقبند، سیاهکران و جنگله‌دار رد خواهید شد که در روستای علاقبند و سیاهکران مسجد امام جعفر و امام سجاد می‌تواند برای ادای فریضه نماز و رفع خستگی پناهی برای مسافران باشد. بعد از روستای سیاهکران باغ خانوادگی سپیدار و ۲ رستوران چناران و ارم پذیرای مسافران است. در روستای کردان امکانات رفاهی بیشتری نظیر بانک، مرکز خرید و رستوران‌های مختلف وجود دارد که مردم می‌توانند با خیال راحت از طبیعت زیبای این روستا استفاده کنند. در این روستا نیز سوئیت و ویلای اجاره‌ای برای اقامت شبانه وجود دارد. برای خروج از کردان به سوی اتوبان کرج – قزوین از بلوار شهدای کردان خارج می‌شوید.

مسیر سوم از طالقان تا قزوین

طالقان شهری بسیار زیبا در بین کوه‌های البرز است که به دلیل داشتن طبیعت بکر و جاذبه‌های فوق‌العاده زیبا توریست‌های زیادی را به خود جذب کرده است. برای رفتن به طالقان از اتوبان کرج – قزوین باید از مرز استان گذشت و وارد استان قزوین شد. بعد از آبیک به سمت راست جاده پیچید و بعد از گذشتن از روستاهای میان‌کوه، زیاران، خوزنان و صمغ‌آباد، دوباره وارد استان البرز شد و بعد از گذر از روستاهای زیدشت، فشندک و باریکان به شهر طالقان رسید.

برای اقامت در طالقان می‌توان از هتل، سوئیت، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی استفاده کرد. هتل کوروش در شهرک طالقان - منطقه کولج، هتل رجین نرسیده به دوراهی زیدشت - جنب هلال احمر، اقامتگاه بوم‌گردی «کلبه نگار» در روستای حسن جون و سوئیت و ویلاهای مختلف در روستاهای طالقان در خدمت مسافران و گردشگران هستند.

رستوران صدف طالقان در شهرک طالقان، رستوران عمو سعید قبل از روستای جوستان، باغ رستوران جاپا، هتل و رستوران صدف و رستوران‌های مختلف بین مسیر می‌توانند به داد مسافران برسند.

نکته دیگری که باید در مورد سفر به طالقان بدانید، این است که بعد از گشت و گذار در این سرزمین زیبا برای رفتن به قزوین باید همه مسیر را برای رسیدن به اتوبان کرج- قزوین برگردید.

طالقان منطقه‌ای ییلاقی و زیبا بین کوه‌های البرز است که از به هم پیوستن ۴ محله شهرک، گلینک، کولج و پردسر تشکیل شده است.

شهر طالقان از زیباترین شهرهای کشور و در ناحیه‌ای پر از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی قرار گرفته است. این شهرستان در ایام مختلفی از سال، گردشگران و توریست‌های بسیاری را از سراسر ایران و جهان به خود جذب می‌کند.

حضور چشمه‌های متعدد، آبشارهای خروشان، کوه‌های سربه فلک کشیده، یخچال‌های طبیعی و آثار مذهبی و تاریخی موجود در این شهرستان زیبا، از مهم‌ترین دلایل اهمیت آن در حوزه صنعت گردشگری است.

از آثار تاریخی زیبا در طالقان می‌توان آثار باقیمانده از قلعه‌های متعلق به زمان اسماعیلیان را نام برد که در زمان حسن صباح برای مبارزه با حکومت سلجوقی ساخته شده بود. این قلعه‌ها اهمیت زیادی در زمان جنگ‌های داخلی داشته و اسماعیلیان را برای رسیدن به اهدافشان کمک می‌کرده است.

چشمه‌های دائمی و فصلی

چشمه‌های دائمی و سفره‌های آب زیرزمینی زیادی در طالقان وجود دارد که تعداد این چشمه‌های دائمی ۳۹۹ و چشمه‌های اصلی ۵۷ دهنه است.

در شمال روستای دهدر در جنوب قله ماسه‌چال چشمه آب گرم گنداب وجود دارد که یکی از مهم‌ترین چشمه‌های طالقان است.

در شمال روستای هرنج طالقان چشمه آب گرمی وجود دارد که از چشمه‌های مهم طالقان به شمار می‌رود.

همچنین در انتهای رودخانه فرعی و خاکرو در شمال روستای خچیره، چشمه آب گرم وجود دارد که از چشمه‌های مهم طالقان است.

آبشارهای شهر طالقان

آبشارهای بی‌نظیر طالقان زیبایی‌های زیادی به این منطقه بخشیده است. منشا پیدایش این آبشارها در طالقان بارندگی زیاد در این منطقه است که رودخانه‌های زیادی به وجود آورده است. طالقان با آبشارهای زیبایش یکی از مناطق پربازدید شده است.

در روستای بزج در شمال روستای خسبان، آبشار شلبن به طول تقریبی ۳۰ متر قرار دارد که از معروف‌ترین آبشارهای طالقان محسوب می‌شود.

در روستای جزینان در بند، آبشار تونو وجود دارد که جزو زیباترین آبشارهای طالقان است.

یکی از زیباترین آبشارهای طالقان، آبشار آسکان است که در زمستان به صورت یخشار است. در غرب قله شاه البرز هم آبشار سفید آب قرار دارد که از مهم‌ترین آبشارهای طالقان محسوب می‌شود.

در جنوب قله خرس چرناریان آبشار خرس چر وجود دارد که زیبایی فوق‌العاده‌ای دارد.

در روستای مهران آبشار فصلی میلین قرار دارد که زیبایی زیادی به منطقه بخشیده است.

در قسمت غربی قله کله سنگ سوهان آبشار زیبا و کوچک سوهان قرار دارد.

در روستای خچیره نیز آبشار وارکش قرار دارد که آبشار معروفی در طالقان است.

غارها و دست‌کن‌های شهر طالقان

در طالقان غارهای زیبا و طبیعی بسیاری وجود دارند که معروف‌ترین آنها غار پراو است که شهرت زیادی دارد و ثبت جهانی شده است.

مسیر جاده چالوس- البرز به سمت استان‌های شمالی

از خیابان چالوس کرج که عبور کنید به سه‌راه عظیمیه می‌رسید. سمت راست دکه فروش تنقلات است. دکه‌ای که برای همه مسافرانی که از محور چالوس می‌گذرند آشناست. پل بیلقان را که پشت سر بگذارید به ابتدای ورودی جاده چالوس می‌رسید. آدران، ورودی روستای کندر، پیست اسکی خور و روستای خوزنکاله را رد می‌کنید، پیچ‌وخم‌های جاده را پشت سر می‌گذارید تا به دیواره‌های سد کرج می‌رسید.

پس از گذر از چند پیچ دیگر، منظره سد به زیبایی‌های جاده اضافه می‌شود. اکنون دیگر سمت چپ شما کوه و سمت راست شما سد کرج است. همیشه و در هر زمانی که از کنار سد کرج عبور کنید، چندین خودرو کنار جاده پارک کرده‌اند و از روی بلندی زیبایی‌های سد را می‌نگرند. فرقی نمی‌کند تابستان باشد یا زمستان، همیشه در کنار سد خانواده‌هایی را می‌بینید که از پشت حصار مشبک کنار جاده در حال تماشای زیبایی‌های سد هستند.

اگر برای لحظاتی به جمع خانواده‌های کنار سد ملحق شوید و از روی بلندی به آن سوی سد نگاه کنید، دورنمایی از روستای واریان را می‌بینید. روستایی که برای بسیاری از هموطنان ناشناخته است. اهالی واریان برای رفت وآمد از قایق به‌جای تاکسی و اتوبوس استفاده می‌کنند.

کمی که از سد دور شوید به شهر آسارا می‌رسید.

همه مسافران جاده چالوس به اینجا که می‌رسند برای لحظه‌ای کوتاه هم که شده نیش‌ترمزی می‌زنند و همراهان را به خریدن ماست، پنیر و خوردن دوغ محلی دعوت می‌کنند.

کمی آن‌طرف‌تر روستای ماهان قرار دارد. در سمت چپ کدوتنبل‌های قد و نیم‌قد در کنار جاده به فروش می‌رسند. پس از گذر از چند پیچ دیگر شهرستانک و گچسر و روستای ولایت‌رود که قدمت ویلاهایش قجری است، یکی پس از دیگری در برابر دیدگانتان نمایان می‌شود. سمت راست جاده روی تابلو بزرگی نوشته شده به پیست اسکی دیزین خوش آمدید.

به راهتان که ادامه دهید از کنار روستاهایی با قدمتی هزارساله، باغ‌ها، درختان کهنسال و بناهای تاریخی، رستوران‌ها و مراکز اقامتی می‌گذرید که همه دست به دست هم مجموعه‌ای از جاذبه‌های گردشگری را در محور کرج - چالوس به وجود آورده‌اند.

جاده چالوس که قدیمی‌ترها آن را به واسطه گردنه‌های سخت و خطرناکش«هزارچم» می‌نامند، یکی از جاذبه‌های مهم البرز به شمار می‌آید. جاذبه‌هایی که بسیاری از مسافران عبوری و حتی البرزنشینان نیز با زیروبم آن آشنا نیستند. نکته قابل توجه این‌که در روستاهای جاده چالوس سوئیت و ویلاهای اجاره‌ای به‌وفور یافت می‌شود که بهتر است از این بابت نگرانی نداشته باشید. همچنین اقامتگاه بوم‌گردی «کاهار» در روستای نشت‌رود، کیلومتر ۳۵ محور گردشگری کرج- چالوس پذیرای مهمانان نوروزی است. در ادامه شما را به روستاگردی در میان ۵۶ روستای محور چالوس دعوت می‌کنیم. روستاهایی که هر کدامشان قدمتی هزار ساله دارند.

سیجان

روستای سیجان در منطقه ارنگه واقع شده است. پس از عبور از روستاهای سرزیارت و گوراب به این روستا می‌رسیم، این روستا با طبیعت بکر پذیرای گردشگران در تمامی فصول سال است.

سیجان بهشت پنهان در پیچ‌وخم‌های جاده چالوس است. البته این تکه از بهشت تنها بخش اندکی از جاذبه‌های این محور است. گردشگران برای لذت بردن از این جاذبه باید از مسیر اصلی این جاده خارج شده و به سمت حواشی جاده رانندگی کنند.

گچسر

گچسر روستای زیبایی است که در انتهای بخش آسارا قرار گرفته است. قدمت این روستا به دوره صفوی برمی‌گردد. گچسر را به دلیل این‌که دارای معادن غنی گچ است، به این اسم نامیده‌اند. آب‌وهوای گچسر در همه فصل‌های سال معتدل و خنک است.

پل سنگی و کاخ رضاشاهی از دیدنی‌های این روستا به شمار می‌آید. در کنار تمام دیدنی‌ها و جاذبه‌های فراوان گچسر، پیست دیزین نیز بر زیبایی‌های این روستا افزوده است. کاخ روستای گچسر و کوره‌های گچبری از دیگر جاذبه‌های گردشگری این روستا هستند.

یکی دیگر از جاذبه‌های این روستا که در فصل بهار گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند، باغ لاله‌هاست که در روستای گرماب گچسر قرار گرفته است. این باغ دارای بیش از ۳۰ واریته گل لاله و یک میلیون پیاز لاله است.

شهرستانک

یکی دیگر از مکان‌های زیبایی که در دل جاده چالوس قرار گرفته، روستای شهرستانک با عمارت ناصری است که به یکی از مقاصد گردشگری استان البرز تبدیل شده است. این روستا از توابع دهستان لورا در ۶۳ کیلومتری شمال غربی کرج و جاده چالوس قرار گرفته است. با سفر به این روستا علاوه بر لذت بردن از طبیعت می‌توان سوغاتی‌هایی خوشمزه، برای دوستان و آشنایان خرید و به عنوان عیدانه به آنها داد.

خوزنکاله

خوزنکاله در منطقه کوهستانی در جاده چالوس قرار گرفته است. این روستا نزدیک‌ترین روستا به سد امیرکبیر است که خروجی آب سد باعث شده این روستا به شکل شبه‌جزیره‌ای نمایان شود. خوزنکاله دارای زمستان‌های سرد و تابستان‌هایی با پوشش سبز و پرگل است.

حسنکدر

حسنکدر روستایی در حاشیه جاده چالوس است که جاذبه‌های طبیعی، مذهبی و تاریخی بسیاری دارد. بسیاری از جاذبه‌های این روستا از دید گردشگران پنهان مانده و کمتر کسی از آنها خبر دارد؛ علاوه بر این حسنکدر از آب‌وهوای دلپذیر و منظره‌های بسیار بکر و چشم‌نوازی هم برخوردار است.

این روستا دارای ۱۵ چشمه است که آب آنها خواص درمانی بسیاری دارد. علاوه بر این در این روستا می‌توان چشمه‌هایی را یافت که دارای آب گازدار با طعم تلخ یا شیرین هستند. چاخان چشمه معروف‌ترین چشمه این روستاست که آبی دارد که هرگز خشک نشده است.

ولی‌آباد کندوان

یکی دیگر از ۵۶ روستا، روستای ولی‌آباد کندوان است. این روستا در ۶۰ کیلومتری جاده چالوس بعد از سیاه‌بیشه و قبل از پیچ «هزارچم» قرار گرفته است. از مکان‌های دیدنی این روستا باید به پالون سر، کارچال، فشکدره، ونک نو، تاپی، چنارسر و امامزاده حسن(ع) اشاره کرد.

مردمان محور چالوس مهمان‌نوازند و به‌خوبی از گردشگران میزبانی می‌کنند. شما مطمئن باشید از سفر به روستاهای چالوس و همصحبتی با ساکنان این منطقه پشیمان نمی‌شوید و با کوله‌باری از خاطرات خوش چالوس را ترک خواهید کرد.

کد خبر 435627

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha